Vliegticket met kosten milieuschade meegerekend honderden euro’s duurder

BANGKOK:- Reizen per vliegtuig zou een stuk duurder zijn als de kosten van klimaat en milieuschade in de prijs van het ticket meegerekend worden. Het verschil kan in de honderden euro’s lopen, zo las uw nieuwsbeer in het Algemeen Dagblad.

Een reis naar Bangkok kost tegenwoordig ongeveer 940 euro. Maar reken je de kosten voor de luchtvervuiling van zo’n vlucht en de kosten voor klimaat schade mee, kan een retourticket ruim 720 euro duurder zijn. 

Negatieve effecten meegerekend
Dat blijkt uit onderzoek van True Price in opdracht van reisplatform Better Places. True Price doet onderzoek naar prijzen van producten waarbij zij de kosten van negatieve effecten meerekenen in de prijs. 

Kerosine per vlucht
In het onderzoek van True Price wordt alleen klimaat en luchtvervuiling meegerekend. Geluidsoverlast of het verlies van biodiversiteit is nog niet meegerekend. De klimaatschade werd berekend door te kijken hoeveel kerosine er per vlucht nodig is. Vervolgens werd een bedrag van 150 euro meegerekend per ton CO2 dat bij de productie en het verbranden daarvan vrijkomt. Ook de vervuiling door zwaveldioxide, stikstofdioxide en fijnstof werd hiermee berekend.

Honderden euro’s méér 
De ‘eerlijke’ bedragen die uit dit onderzoek naar voren komen zijn aanzienlijk hoger dan de ticketprijzen nu. Voor vluchten binnen Europa betaal je minstens 70 euro meer, heen en weer naar Barcelona zou 150 euro meer gaan kosten. Buiten Europa kunnen de prijzen honderden euro’s meer gaan kosten. Een retour naar Bangkok zou 580 euro duurder gaan worden en op en neer naar Suriname wordt 480 euro duurder. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: AD.nl

3 gedachten aan “Vliegticket met kosten milieuschade meegerekend honderden euro’s duurder”

  1. En je weet wat je met een krant kan doen!!
    Vis inpakken of je rxxxt er mee afvegen.
    De laatste keer dat ik een ticket kocht was bij Qatar 570 €
    Prima vlucht maar wel lang.
    Had ik er graag voor over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!