Minister Chaiwut eist een einde aan het verbod op e-sigaretten in Thailand

BANGKOK:- De minister van Digitale Economie en Samenleving, Khun Chaiwut Thanakamanusorn, herhaalde gisteren zijn oproep aan de National Tobacco Control Board om zijn resolutie van 28 maart te herzien die de invoer van elektronische sigaretten verbiedt.

Hij zei dat elke controle op e-sigaretten gebaseerd moet zijn op wetenschappelijk bewijs en feitelijke feiten over hun impact op de gezondheid van rokers. E-sigaretten zijn illegaal in Thailand, maar ze zijn op grote schaal beschikbaar voor verkoop op online winkelplatforms.

Hij zei dat aangezien e-sigaretten illegaal zijn in Thailand, het bestuur de invoer ervan niet hoefde te verbieden. Chaiwut zei vrijdag dat zijn ministerie, dat het gebruik van nieuwe technologie ondersteunt, ontdekte dat e-sigaretten een bloeiende handel was.

Een verbod op invoer en verkoop zou e-sigaretten alleen maar de zwarte markt bevoordelen, zei hij.  Hij geloofde dat het toestaan ​​van legale verkoop van e-sigaretten Thailand meer belastinginkomsten zou opleveren.

De minister zei dat algemeen wordt aangenomen dat vapen een veiliger alternatief is voor conventionele sigaretten, eraan toevoegend dat meer dan 70 landen het gebruik van e-sigaretten toestaan. Hij beschreef ook vapen als een “veiligere optie” voor mensen die niet kunnen stoppen met roken.

Khun Chaiwut zei dat de National Tobacco Control Board een “onrechtmatige resolutie” had genomen, omdat er geen rekening werd gehouden met de meningen van de belanghebbenden en met academische gegevens.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!