Overstromingswaarschuwing afgegeven voor 10 provincies in Thailand als stormvoorspelling vanaf zondag

BANGKOK:- Het Thais bureau van de nationale watervoorraden, het ONWR, heeft een overstromingswaarschuwing afgegeven voor verschillende gebieden in het noordoosten, oosten en zuiden.

De inwoners van 10 provincies moeten zich voorbereiden op overstromingen van zondag tot donderdag (1-5 mei) en op de hoogte blijven van weersupdates van het Thais meteorologisch instituut.

 e waarschuwing heeft betrekking op 10 provincies: Ubon Ratchathani, Si Sa Ket, Buriram en Surin in het noordoosten;  Trat in het Oosten;  en Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phuket en Krabi in het zuiden.

De onweersbuien en zware regen, veroorzaakt door sterke oosten- en zuidoostenwinden boven de Golf van Thailand, zullen de komende vijf dagen gaan aanhouden.

De ONWR adviseerde de autoriteiten ook om de structuur en de afvoer van reservoirs, rivierdammen en waterkeringen te inspecteren, en om personeel en waterpompen voor te bereiden in geval van plotselinge overstromingen.

Ondertussen hebben de lokale autoriteiten de opdracht gekregen om evacuatieplannen op te stellen voor mensen die in de buurt van rivieren en in overstromingsgevoelige gebieden wonen, en om vooraf waarschuwingen te geven zodat mensen voldoende tijd hebben om de overstromingen te vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!