Meer details over de Thaise belasting op buitenlands inkomen

BANGKOK:- De Thaise belastingdienst heeft in een persbericht meer uitleg gegeven over de belastingheffing op buitenlandse inkomsten, die zowel sommige buitenlanders als sommige Thais zal treffen.

Het idee is dat geld dat naar Thailand wordt overgemaakt, in Thailand belast moet worden als het om inkomsten gaat. Als het inkomen in een ander land is verdiend en later binnen hetzelfde belastingjaar naar de rekening van de belastingbetaler in Thailand wordt overgemaakt, is het in Thailand belastbaar. 

Als Thailand een dubbelbelastingverdrag heeft met het land waar het geld vandaan komt, kan de in dat land betaalde belasting in Thailand worden afgetrokken volgens de regels van het dubbelbelastingverdrag.

Volgens khun Winit Wisetsuvarnabhumi, woordvoerder van de belastingdienst, volgt de nieuwe regeling in essentie de talrijke internationale belastingverdragen die Thailand heeft ondertekend.

Het decreet van het ministerie van Financiën zal binnenkort worden gevolgd door administratieve instructies aan lokale belastingkantoren in het hele land, waarin wordt uitgelegd hoe met het nieuwe decreet moet worden omgegaan, wat voor soort documentatie vereist is. 

Het overboeken van spaargeld uit een ander land is bijvoorbeeld een gebied dat verduidelijking behoeft. . Spaargeld wordt niet geclassificeerd als inkomen – maar een deel ervan kan worden geïdentificeerd als rente-inkomen, dat belastbaar is in Thailand, ongeacht het jaar waarin het werd verdiend toen het naar Thailand werd overgemaakt.

Als meer wilt weten, kunt u de nieuwe belastingregels terugvinden in Verordening nr. P.363/2017 van het Ministerie van Financiën betreffende de betaling van inkomstenbelasting in overeenstemming met artikel 47, tweede lid van de Belastingwet van september 15, 2023.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: aseannow.com

2 gedachten aan “Meer details over de Thaise belasting op buitenlands inkomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!