Koning en Koningin van Thailand nemen de slachtoffers van de schietpartij in Bangkok onder koninklijke bescherming

BANGKOK:-Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin hebben de personen die gewond raakten bij het schietincident in het winkelcentrum Siam Paragon in Bangkok onder koninklijke bescherming gebracht, zo maakte premier Srettha Thavisin gisteravond bekend.

De politie zei dat de verdachte, die minderjarig is, minder dan een uur na de eerste gerapporteerde geweerschoten in het winkelcentrum in het chique winkelgebied van Bangkok in hechtenis werd genomen.

Volgens de politie kwamen bij de schietpartij twee mensen om het leven en raakten vijf gewond, Een van de overledenen is een vrouwelijke Chinese toerist en de andere persoon is van Myanmarese nationaliteit, die in het winkelcentrum werkte. (Volgens de andere Thaise media, zou de Chinese vrouw bezweken zijn, maar de laatste genoemde niet).

Premier Srettha bezocht ’s avonds samen met minister van Toerisme en Sport Sudawan Wangsupakitkosol en minister van Cultuur Sermsak Pongpanich een gewonde patiënt in het Algemeen Politieziekenhuis.

De premier praatte met de patiënt die een vleeswond aan zijn schouder had opgelopen. De patiënt is stabiel, maar is ernstig geschokt door het incident, zei Srettha.

De groep van de premier reisde vervolgens naar het Chulalongkorn Memorial Hospital om drie andere gewonde slachtoffers te bezoeken, van wie er één in kritieke toestand verkeert. Een ander slachtoffer wordt in het Bangkok Christian Hospital behandeld voor niet-kritieke verwondingen aan haar oksel en rug.

Na het bezoek zei Srettha dat alle patiënten onder koninklijke bescherming zouden worden gebracht.

“Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan de familie van de overledene na de schietpartij in Siam Paragon”, zei Srettha, die in augustus aantrad, in een eerdere verklaring. “Ik wil mijn morele steun geven aan de families van al degenen die zijn omgekomen en gewond zijn geraakt.”

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!