Leicester City onthult standbeeld voor overleden Thaise King Power eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha 

UK:- De Engelse voetbalclub Leicester City, donderdag tegenstander van PSV in de Conference League, heeft bij het eigen King Power-stadion een groot standbeeld van Khun Vichai Srivaddhanaprabha onthuld.

De Thaise eigenaar van de club overleed op 27 oktober 2018 bij een helikoptercrash. Op wat de 64ste verjaardag van Khun Vichai had moet zijn, presenteerde Leicester het standbeeld dat is gemaakt van The Boss, zoals op de sokkel staat.

Khun Vichai Srivaddhanaprabha was één van de rijkste mensen uit Thailand, met een geschat vermogen van zo’n 5 miljard dollar. Hij kocht Leicester City in 2010. In 2016 veroverde de voetbalclub tot ieders verrassing de titel in de Premier League.

Khun Vichai vertrok op 27 oktober 2018 na de thuiswedstrijd tegen West Ham United (1-1) met zijn helikopter. De heli stortte echter al snel neer op de parkeerplaats en vatte vlam. De vijf inzittenden, onder wie de voorzitter van Leicester, kwamen om het leven. Zijn zoon Khun Aiyawatt Srivaddhanaprabha nam het voorzitterschap over.

Bij de onthulling van het standbeeld waren de voetballers van Leicester City aanwezig, net als enkele spelers uit de kampioensploeg van 2016. Ook de Italiaanse trainer Claudio Ranieri, die Leicester naar de titel leidde, was naar zijn oude club gekomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Twitter
Content: Redactie 
Bron: ad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!