Thailand registreert eerste geval van het ‘besmettelijkere’ Omicron XE

ÜBANGKOK:- Thailand heeft zijn eerste geval van Omicron XE geregistreerd, zo liet de vice-voorzitter van de Volksgezondheidscommissie, khun Chalermchai in het afgelopen weekend weten, de nieuwe variant werd door het Center for Medical Genomics, Ramathibodi Hospitaal geregistreerd.

De eerste persoon die met Omicron XE werd gevonden, is al hersteld na het ontwikkelen van milde symptomen, zo verklaarde khun Chalermachai, hij voorspelde dat de nieuwe virusvariant zich nu in Thailand zou verspreiden.

Hij voegde eraan toe dat het nodig was om de ernst en resistentie van XE tegen vaccins te controleren, en ook of het Omicron BA.2 als de dominante stam zou vervangen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat XE 10 procent meer overdraagbaar is dan BA.2.  De ernst van de nieuwe stam wordt nog onderzocht.

“Als dit virus zich sneller verspreidt dan BA.2, zal het langer duren voordat de Covid-19-gevallen in Thailand tijdens de vierde golf een piek bereiken”, zei hij.

Als dat zo is, kan Thailand te maken krijgen met een vijfde golf van Covid-gevallen.

 Volgens het endemische overgangsplan van de regering zal het aantal gevallen naar verwachting tussen april en mei een piek bereiken en in juni afnemen om de beperkingen op te heffen.

Khun Chalermachai zei verder dat de WHO Omicron XE “Pi” zal noemen en het een nieuwe Covid-19-variant zal noemen als het significante veranderingen vertoont, zoals virale verspreiding, ernst en resistentie tegen vaccins.

XE is een recombinante variant, wat betekent dat het een hybride is van twee andere stammen – in dit geval de originele BA.1 Omicron-variant en BA.2.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!