Kippenverkopers trekken aan de bel ovver de stijgende prijzen in Zuid-Thailand

NAKHON SI THAMMARAT:- De verkopers in deze provincie uitten hun bezorgdheid over de plotselinge en onredelijke stijging van de kipprijzen en zetten vraagtekens bij het stilzwijgen en de passiviteit van het ministerie van Handel. De prijsstijging heeft geleid tot een rimpeleffect, dat gevolgen heeft voor verschillende sectoren en consumenten, en weerspiegelt een trend van stijgende prijzen in het hele land.

De recente piek in de prijzen van verse voedingsproducten en grondstoffen heeft grote gevolgen gehad voor restaurantexploitanten, van kleine verkopers tot grote bedrijven. Met name de prijs van verse groenten, zoals verse pepers, is enorm gestegen, wat een directe invloed heeft op de productiekosten van currypasta, een hoofdbestanddeel van de Zuid-Thaise keuken.

Als gevolg hiervan hebben producenten van currypasta hun prijzen moeten verhogen vanwege de hoge grondstoffenkosten.

Ook andere verse groenten, zoals sla, lente-uitjes, koriander en kouseband, kennen een flinke prijsstijging. Hoewel de droogte als oorzaak wordt genoemd, waardoor de groenteproductie wordt beperkt en de prijzen stijgen, heeft de prijsstijging ook de vleesproducten niet gespaard.

De prijs voor verse kippen zijn met bijna 10 baht per kilo gestegen, van levende kippen naar verwerkte kippen, wat ernstige gevolgen heeft voor de consument.

Door de plotselinge prijsstijging zitten veel verkopers en restaurants met torenhoge kosten, waardoor er weinig tot geen ruimte is voor winst.

Het publiek vraagt ​​zich af waarom het ministerie van Handel zwijgt en niet reageert op deze kritieke kwesties die hun levensonderhoud beïnvloeden. Er is een dringende behoefte aan transparantie over de werkelijke kosten en aan een evenwicht in de prijsmechanismen om eerlijkheid voor alle betrokken partijen te garanderen.

De situatie in Nakhon Si Thammarat weerspiegelt een bredere nationale zorg, waar mensen steeds meer de druk voelen van de stijgende prijzen voor essentiële goederen. De rol van de overheid bij het reguleren van en toezicht houden op de marktprijzen is van cruciaal belang om verdere economische druk op haar burgers te voorkomen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: prachachat.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!