Kamerleden vermoeden dat de vrachtwagen die op de Sukhumvit Road instortte, agenten had omgekocht

BANGKOK:- Twee parlementsleden van Move Forward partij hebben de politie van Phra Khanong benaderd met vragen  over de wettigheid van een vrachtwagen met tien wielen die woensdag door het wegdek van Sukhumvit Road zakte, waarbij twee gewonden vielen.

De betonplaat die de weg bij de ingang van Soi Sukhumvit 64/1 bedekte, stortten in onder het gewicht van een vrachtwagen, die vuil vervoerde van een bouwplaats. Twee motorrijders kwamen tijdens het incident ten val en moesten voor hun verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld.

De platen werden over een deel van de weg geplaatst waar arbeiders ondergrondse elektriciteitsleidingen aan het leggen waren. De vrachtwagen werd zes uur later door twee kranen bevrijd, waardoor er een gat van vijf meter lang over drie rijstroken ontstond.

De parlementsleden vermoeden dat de vrachtwagen die op de Sukhumvit Road verongelukten, de politie daar het een en ander gefoefeld hadden om de juiste toedracht van het incident te verdoezelen.

Phra Khanong-parlementslid, Khun Piyarat Chongthep en collega Move Forward-parlementariër Khun Wiroj Lakkhanaadisorn bezochten gisteravond  het politiebureau van Phra Khanong en vroegen de verkeerschef luitenant-kolonel Prakorb Inkate om meer klaarheid over het incident.

Ze vroegen of de vuilvracht van de vrachtwagen tijdens de bergingsmissie was verwijderd en wezen erop dat dit bewijsmateriaal was waaruit zou kunnen blijken dat de vrachtwagen illegaal overbeladen was.

Khun Prakorb bevestigde dat het verwijderen van het vuil werd gecontroleerd door de snelwegpolitie om pogingen te voorkomen om het gewicht van de lading te verbergen.

Khun Wiroj stond erop dat het politierapport details zou bevatten over het gewicht van de lading, waar deze was weggegooid en de verantwoordelijke ambtenaren.

De twee parlementsleden vroegen de politie ook om te onderzoeken of er groene stersticker op de voorkant van de vrachtwagen zat, dat is een teken was dat aangeeft dat er steekpenningen waren betaald aan ambtenaren.

De sticker zou dezelfde zijn als die eerder dit jaar werd gebruikt in een langlopend racket waardoor overbeladen vrachtwagens politiecontroles konden ontwijken, merkte Wiroj op.

De parlementsleden riepen vervolgens generaal-majoor Jaroonkiat Pankaew, commandant van de Counter Corruption Division, op om te controleren of de vrachtwagen verband houdt met bekende verdachten in het sticker-racket-onderzoek dat hij leidde.

Het in juni gelanceerde harde optreden van Jaroonkiat tegen omkopingsstickers heeft ertoe geleid dat ruim veertig snelwegpolitieagenten zijn overgeplaatst naar inactieve posten.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!