Hier en daar één druppel in Thailand, maar in Phuket een wolkbreuk die daar delen onder een meter water liet staan 

PHUKET: Aanhoudende hevige regenval zorgde ervoor dat veel plaatsen in Phuket tot wel een meter onder water stonden, waaronder de toeristische hotspot van het vakantie-eiland Patong. Verschillende wegen, namelijk Rat-U-Thit, Nanai en Sai Nam Yen, stonden ook onder water en waren onbegaanbaar voor auto’s.

Veel geparkeerde voertuigen werden onder water aangetroffen, terwijl de zware overstromingen ook verschillende huizen en gebouwen beschadigden. Op dit moment zijn de overstromingen in verschillende gebieden aan het afnemen en keerde het leven langzaam terug naar normaal.

Maar volgens het Thais meteorologisch instituut zou dat maar zo kunnen veranderen want in de meeste delen van Thailand worden aanhoudende onweersbuien voorspeld, met gespreide zware regenval in het lagere centrale gebied en stortregens in het zuiden.

De zware regenval wordt veroorzaakt door de moessonbak die zich in het lagere centrale gebied, het oosten en het hogere zuiden bevindt, en door de intensivering van de zuidwestelijke moesson aan de overkant van de Andaman Zee en de Golf, aldus het TMD.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!