Thailand in gesprek met Duitsland voor visumvrije toegang tot de EU

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken streeft naar visumvrijstellingen voor Thais om de Europese Unie (EU) binnen te komen en heeft Duitsland gevraagd het idee te steunen door te wijzen op mogelijke kansen, waaronder meer toerisme naar de EU.

Het idee werd volgens het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken besproken door Panpree Phahitthanukorn, die tevens vice-premier van economische en buitenlandse zaken is, en de Duitse vice-minister van Buitenlandse Zaken, Herr Tobias Lindner.

De gesprekken vonden plaats tijdens het recente bezoek van premier Srettha Thavisin aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York City. Panpree vergezelde Srettha tijdens het bezoek.

Duitsland is een van de topbestemmingen voor Thaise reizigers die de EU bezoeken. Andere populaire EU-bestemmingen zijn Frankrijk, Italië, Zwitserland, Nederland en Zweden.

Panpree en Tobias bespraken ook het bevorderen van samenwerking op het gebied van handel, binnenlandse veiligheid, klimaatverandering, elektrische voertuigtechnologie en waterstoftechnologie. Duitsland is een wereldleider in het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!