Thaise vrouw door alerte reddingswerkers weerhouden om zelfmoord te plegen door in de Chao Phraya-rivier in Bangkok te springen 

BANGKOK:- Een 30-jarige vrouw werd gisteren gered toen ze op het punt stond van de Rama 7-brug in de Chao Phraya-rivier te springen. Een team vrijwilligers van de Ruamkatanyu stichting werd door voorbijgangers geattendeerd op de desperate vrouw die op de brug zat, en doelloos over rivier uitkeek. Ondanks hun pogingen om haar te troosten en haar ervan te overtuigen van de reling van de brug af te stappen, besloot de vrouw toch te springen.

Eén van de vrijwilligers kon nog net op tijd haar arm vastgrijpen, terwijl haar lichaam boven de rivier bungelde. Andere vrijwilligers hielpen haar snel weer in veiligheid te brengen. Ze was ontroostbaar en onsamenhangend, huilde ongecontroleerd en kon geen gesprek voeren.

Bij onderzoek werden verschillende snijwonden aan haar linkerpols gevonden, die ze blijkbaar zelf had toegebracht. De reddingswerkers verleenden eerste hulp aan haar wonden voordat ze haar konden overtuigen om in een ambulance te stappen voor verdere hulp. Vervolgens werd ze naar het politiebureau van Bang Kruai in Nonthaburi gebracht om te kalmeren.

Haar vriend werd later door de politie gecontacteerd om haar naar huis te brengen en verdere zorg te verlenen, zo las uw nieuwsbeer dit nieuws in de Thaise krant “KhaoSod”.

Khun Sarawut Thonglek, een vrijwilliger van de Ruamkatanyu Foundation, zei dat toen ze ter plaatse kwamen, de vrouw al op de reling van de brug zat.

Verschillende reddingswerkers probeerden haar te benaderen en te troosten, maar ze reageerde niet op vragen. In een fractie van een seconde besloot ze in de rivier te springen. Als de vrijwilligster er niet in was geslaagd haar bij de arm te pakken, zou ze zeker in de snelstromende rivier zijn gestort en zou haar poging om zich van het leven te beroven, gelukt zijn.

Ook al kon hij haar vasthouden, zijn greep gleed weg. Gelukkig arriveerden andere vrijwilligers op tijd om haar met succes weer in veiligheid te brengen.

Hulde aan deze vrijwilligers !

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!