Het verbleken van het koraal dwingt de beste snorkellocaties van Thailand tot sluiting

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Ambtenaren hebben de sluiting aangekondigd van de snorkelactiviteiten rond Koh Chan en Koh Thai See vanwege koraalverbleking, dit met ingang van 11 juni.

Het hoofd van het Hat Wanakorn National Park, Khun Suporn Phonpan, verklaarde dat recente inspecties aanzienlijke koraalverbleking in de ondiepe riffen rondom deze eilanden hebben onthuld. Het fenomeen, verergerd door de lage zeespiegel in juni, vormt een bedreiging voor het mariene ecosysteem en brengt veiligheidsrisico’s voor toeristen met zich mee.

“Om verdere ecologische schade te voorkomen en de veiligheid van bezoekers te garanderen, hebben we besloten Koh Chan en Koh Thai See tijdelijk te sluiten voor alle duik- en snorkelactiviteiten”, aldus Phonpan.

Ko Chan en Ko Thai See staan ​​bekend om hun snorkelmogelijkheden en trekken elk jaar talloze toeristen.

De sluitingen zijn bedoeld om de koraalriffen de tijd te geven om te herstellen. Parkfunctionarissen zullen de situatie in de gaten houden en de heropening van deze gebieden aankondigen zodra de verbleking afneemt en de zeespiegel naar een veiliger niveau stijgt.

De tijdelijke sluiting heeft tot doel de natuurlijke schoonheid en gezondheid van het mariene milieu voor toekomstige bezoekers te behouden. Ondanks deze sluitingen blijven andere delen van Hat Wanakorn National Park open voor bezoekers.

Het nieuws komt nadat mariene biologen en milieuagentschappen in mei alarmerende niveaus van koraalverbleking rapporteerden in negentien nationale parken in Thailand, waaronder Hat Wanakon National Park en Khao Sam Roi Yot National Park, beide gelegen in de provincie Prachuap Khiri Khan nabij Hua Hin.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: หัวหินวันนี้

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!