Het superjacht “Cloudbreak” van een rijke Russische miljardair ligt nu in Jomtien voor anker en trekt aandacht van lokale bewoners, maar ook kritiek

PATTAYA:- De Russische miljardair-bankier Alexander Alexandrovich Svetakov’s superjacht “Cloudbreak” is in de afgelopen dagen in de omgeving van Pattaya gesignaleerd en was vanaf gisteravond gemakkelijk te zien vanaf Jomtien Beach in de omgeving van Sattahip en Bang Saray.

Het schip haalde vorige week grote krantenkoppen toen het in Koh Samui aanmeerde en kreeg verdeelde meningen vanuit verschillende gezichtspunten toegemeten.

Na enkele dagen van de nieuwsradar van uw nieuwsbeer verdwenen te zijn, doemde de Cloudbreak in het afgelopen weekend weer op.

Experts uit de toeristenindustrie en functionarissen van Koh Samui stortten zich bijna op het bezoek en gingen zelfs zover  dat het de terugkeer was van hoogwaardige toeristen naar Thailand. Hoe uw nieuwsbeer het spreekwoord: “één zwaluw maakt nog géén zomer” naar het thais moet vertalen, weet hij niet en doet hierbij graag een beroep op uw Thaise vocabulaire!

Critici, waaronder enkele prominente critici op sociale media, bekritiseerden het bezoek echter op basis van de politieke situatie tussen Rusland en Oekraïne en Svetakovs vermeende loyaliteit aan het regime in Rusland. Dit omvat door de VS opgelegde sancties tegen oligarchen en de meeste Russische miljardairs. Thailand is echter officieel neutraal in termen van het conflict, zoals herhaaldelijk verklaard door de Thaise premier Prayut Chan-O-Cha, dus het aanmeren en zeilen van Cloudbreak in Thailand zou géén risico lopen om in beslag te worden genomen.

Voor nu kunnen degenen die nieuwsgierig zijn Cloudbreak lokaal nog een beetje langer spotten.

Wilt u wat informatie over Cloudbreak, klik dan HIER.

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!