China staat meer invoer van pluimvee uit Thailand toe!

BANGKOK:- De Thaise regering heeft de succesvolle afronding aangekondigd van de onderhandelingen om de invoerverboden voor andere landbouwproducten naar China op te heffen.

De Thaise  Minister van Landbouw, Khun Chalermchai Sri-on heeft aangekondigd dat de Algemene Administratie van de Douaneadministratie van de Volksrepubliek China, het GACC en het Chinese Import en Export Bureau voor Voedselveiligheid de opschorting van de productexport van nog vijf pluimvee- en pluimveeproductenfabrieken heeft opgeheven in Thailand.

De opheffing van de schorsing volgt op de voortgang in de samenwerking tussen de Thaise en Chinese autoriteiten om importverboden op te heffen voor Thaise bedrijven die de Chinese protocollen volgen om ziektebesmetting in hun producten te voorkomen en het vertrouwen van het management te behouden.

Momenteel mogen 20 Thaise bedrijven pluimvee en diepgevroren pluimveeproducten in China importeren.

Khun Sorawit Thanito, directeur-generaal van het Department of Livestock Development (DLD), zei dat de GACC deze bedrijven evalueerde en ontdekte dat de producenten voldeden aan de Chinese importregels, zodat de exportverboden voor deze vijf bedrijven met ingang van 22 juli 2022 zouden kunnen worden opgeheven.

Hij benadrukte ook het belang van prioriteit geven aan productveiligheid en het voorkomen van contaminatie in producten om het vertrouwen van de binnenlandse en buitenlandse consument te vergroten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Asean Now 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!