Het hogere Thailand wordt 1-3 graden kouder en méér zware regenval in het zuiden voorspeld

THAILAND:- Het vrij sterke hogedrukgebied blijft het noorden van Thailand bedekken terwijl een ander vrij sterk uit China afkomstig hogedrukgebied zich uitstrekt tot boven Laos en het noordoosten van Thailand.  

Dit heeft tot gevolg dat deze gebieden met koel tot koud weer maken krijgen, soms met een sterke wind. De voorspelling is dat men rekening moet houden met een temperatuurdaling van enkele graden Celsius.

Ondertussen heerst de vrij sterke noordoostelijke moesson over de Golf en het zuiden.  Zware regenval is waarschijnlijk in het midden en de lagere delen van het zuiden.

De mensen moeten oppassen voor deze ernstige weersomstandigheden welke overstromingen en aardverschuivingen kunnen veroorzaken.

De windgolven in de Golf van Thailand zijn 2-3 meter hoog en meer dan 3 meter hoog in gebieden met onweersbuien.  Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en onweersbuien uit de buurt houden, terwijl kleine boten tot 2 december aan de wal moeten blijven

In Bangkok is het s’ morgens koel, met stevige noordoostelijke wind welke zorgt voor een temperatuurdaling van 1-2 °C , het zal niet méér dan 30° Celsius worden terwijl er een  Noordoostelijke wind staat.

De actuele weersvoorspelling voor de komende 24 uur kunt u ieder uur op Olleke Bolleke Radio in Thailand beluisteren.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!