Lucas Carstensen wint openingsetappe in Tour of Thailand

THAILAND:- December is begonnen en veel ogen zijn gericht op het veldrijden, maar ondertussen wordt er in Azië een UCI 2.1-wedstrijd verreden. De uitgestelde Tour of Thailand is woensdag begonnen met een sprintetappe, die werd gewonnen door Lucas Carstensen.

 De Duitser van de Bike Aid-ploeg was na een etappe van 145 kilometer van Hat Yai Park en Phatthalung de snelste in de massasprint. Hij versloeg de Maleisiër Irwandie Lakasek (Terangganu) en thuisrijder Thanawut Sanikwathi (Thailand Continental). Carstensen mag zich ook de eerste leider in het algemeen klassement noemen.

In totaal gingen 85 renners van start in de Thaise rittenkoers, waaronder drie Nederlanders (Kenny Nijssen, Adne van Engelen en Bart Buijk) en een Belg (Niels Verdijck). Laatstgenoemde werd elfde in de openingsrit. De Tour of Thailand 2021 duurt nog tot maandag 6 december

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Cor Vos
Content: Reactie
Bron: wielerflits.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!