Het heilige jongen’s standbeeld bij Pattaya trekt nog steeds iedere dag geluk zoekende bezoekers

PATTAYA:- Een bericht op sociale media met het standbeeld “Kuman Siam Mab Fukthong” heeft geleid tot wijdverbreide belangstelling en pelgrimstocht naar de plek aan de Mab Fukthong Road, in het Tambon Huay Yai in Oost-Pattaya. Het beeld, dat lijkt op een grote witte Kuman-figuur (jongen), versierd met een gouden kroon, is zo hoog als een gebouw van twaalf meter en vier verdiepingen.

Uit rapporten blijkt dat bewoners en bezoekers uit verschillende plaatsen massaal naar het standbeeld zijn toegestroomd om hun respect te betuigen en eerbetoon te brengen. 

Verhalen die de ronde doen, suggereren dat gebeden bij het standbeeld geluk brengen en wensen vervullen. Zelfs voorbijgangers die hun hand opsteken in gebed zouden ervaren dat hun verlangens in vervulling gaan, wat aanleiding geeft tot een golf van aanbiedingen zoals Thaise kostuums, rode frisdranken en kinderspeelgoed.

Uit een recent bezoek is gebleken dat het standbeeld, plaatselijk bekend als ‘Kuman Siam’, de aandacht trekt met zijn torenhoge aanwezigheid en onderscheidende kenmerken. Het staat binnen een ommuurde ruimte op ongeveer 1-2 rai land, uitkijkend over Mab Fukthong Road. 

Het beeld, gekenmerkt door drie ogen, een wit lichaam, een karmozijnrode rode stof en een gouden kroon versierd met sieraden, betovert bezoekers met zijn heilige uitstraling.

Binnen het terrein, begroeid met groen, staat een 1 meter hoog standbeeld genaamd ‘Heng Heng’, dat een jongen voorstelt met een vrolijke uitdrukking.

Buiten de omheining zijn twee aangewezen gebieden gevuld met offergaven, waaronder slingers en speelgoed, wat het wijdverbreide geloof in de mystieke krachten van het beeld benadrukt. 

Binnen het terrein, begroeid met groen, staat nog een kleiner beeld genaamd ‘Heng Heng’, dat een jongen voorstelt met een opgewekte uitdrukking.

Khun Wichian Kanasangwet, dorpshoofd van Moo 7,  in het Tambon Huai Yai, legde uit dat het gebied, ontwikkeld door Chinese investeerders met als doel een toeristische attractie te creëren, al meer dan vijf jaar verlaten was. De opening was aanvankelijk opgewonden en werd bijgewoond door celebrity’s , maar de locatie raakte tijdens de COVID-19-pandemie in verwaarlozing. Recente incidenten van vandalisme en het dumpen van puin waren voor de lokale autoriteiten aanleiding om de locatie te inspecteren, hoewel er niet onmiddellijk actie werd ondernomen.

Ondanks zijn verlaten staat blijft het standbeeld “Kuman Siam” gelovigen aantrekken die op zoek zijn naar zegeningen en wonderen, vooral voor kinderen, waardoor de status van een gerespecteerde spirituele plek wordt versterkt en een gestage stroom bezoekers wordt aangetrokken die op zoek zijn naar troost en goddelijke tussenkomst.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!