Gehaktballenfabriek in Thailand door de keuringsdienst van waren per direct gesloten

PATHUM THANI:- Een illegale gehaktballenfabriek in Pathum Thani is door de Thaise keuringsdienst van waren, het FDA, bezocht na het leveren van voedsel op 41 plaatsen in Bangkok en beperkte gebieden, waaronder een internationale school.

Het hoofd van de FDA, generaal-majoor Anan Nanasombat, vertelde tegen de pers dat een man die alleen geïdentificeerd was als de khun Sarit, de fabriekseigenaar is.  Agenten namen 30 zakken gehaktballen en 12 kilo natriumbenzoaat (conserveermiddelen) in beslag.

Generaal-majoor Anan verklaarde dat de productie van de gehaktballen geheel niet voldeed aan de Thaise hygiënische normen.

De gehaktballen zouden gemaakt zijn van 100 procent varkensvlees, maar was vermengd met kippenvlees om de productiekosten te verlagen.

De fabriek voldeed bovendien niet aan de GMP-norm (Good Manufacturing Practice) en de gehaktballen waren ook nog eens besmet met Borax, aldus Anan.

Khun Sarit gaf aan de FDA toe dat de gehaktballen naar 41 verse markten in Bangkok en onduidelijke provincies werden gestuurd en deze gehaktballen al twee jaar verkopen.  Ze verkopen van 300 kilogram tot 800 kilogram per dag.  Ze hadden onlangs 65 kilo gehaktballen naar een onbekende internationale school in Pathum Thani gestuurd

De politie neemt contact op met de internationale school om de gehaktballen niet aan de studenten te serveren. Khun Sarit wordt volgens de Thaise FDA aangeklaagd voor het overtreden van verschillende voedselveiligheidswetten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!