Autoriteiten van Krabi ondernemen acties na reeks van incidenten van longtailboten met daken

KRABI:- Na twee doden en vele gewonden tot dusver dit jaar, worden ongeveer de eigenaren van 80 langstaartboten in Krabi opgeroepen om hun van daken voorziene langstaartboten op veiligheid te laten controleren. Het marinekantoor van Krabi maakte deze aankondiging nadat drie langstaartboten in de afgelopen twee maanden kapseisden.

De daken maken de boten minder stabiel bij sterkere wind.  Ze maken ook de kleine boten zwaarder, wat de kapseisincidenten mogelijk heeft veroorzaakt.  

De directeur van het marinekantoor legde de situatie uit aan de verzamelde pers:
Er zijn ongeveer 80 langstaartboten in Krabi die zijn aangepast met deze daken.  Ze worden allemaal opgeroepen om opnieuw te worden getest op veiligheid bij het marinekantoor.  Het kantoor wil zeker zijn van de veiligheid voor de toestroom van toeristen die gegarandeerd is voor het Songkran Festival in april.

Meest recentelijk, op 5 februari, overleefden negen Zweedse toeristen het nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.  De toeristen maakten foto’s aan één kant van de boot.  Hierdoor kapseisde de boot, begon water te nemen en zonk uiteindelijk. Alle passagiers droegen reddingsvesten en werden gered door de autoriteiten.

Op 25 januari hadden een Maleisische moeder en haar zesjarige dochter minder geluk.  Ze stierven nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.  De kapitein van de boot meldde dat sterke golven de boot raakten en ervoor zorgden dat deze kapseisde nabij de Hang Nak-kaap in Ao Nang.

Alle vier de inzittenden van de boot werden door de bemanning van een lokale vissersboot uit het water gehaald, helaas waren de Maleisische vrouw en haar dochter al bewusteloos toen ze werden gered, en later werden ze dood verklaard in het ziekenhuis.

Op 7 januari werden twee buitenlandse toeristen en een bootkapitein gered nadat een langstaartboot kapseisde met een soortgelijk verhaal als de anderen.  Sterke golven raakten de boot voordat er water in het schip lekte, waardoor het zonk.  De boot kapseisde tussen Hong Island en Hang Nak Cape, en reddingsteams arriveerden om de boot te vinden die werd gesleept en gered door twee andere rondvaartboten.  De bootkapitein en de twee buitenlandse toeristen werden veilig aan land gebracht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!