Geen schadelijk maar wel véél onbetrouwbaar vlees door de gezondheidsdienst van Pattaya op de Rattanakorn-markt in Jomtien aangetroffen

PATTAYA:- De gezondheidsinspecteurs van Nongprue controleerden de op de Rattanakorn-markt aangeboden vleeswaren nadat de Food & Drug Administration een illegale Chonburi-worstfabriek was binnengevallen waarvan de vleesproducten negen kinderen hondsziek maakten.

De plv. burgemeester van het Nongprue, khun Wanchai Sannagam, vergezelde consumentenbescherming’s functionarissen terwijl ze kramen controleerden die gehaktballen en worstjes verkochten, en de herkomst en FDA-certificaten van de waren controleerden.

De politie en functionarissen van de FDA vielen vorige week een vleesfabriek in het district Ban Suan binnen, waar illegaal nitraatrijke worst werd geproduceerd die de bloedaandoening genaamd methemoglobinemie bij negen kinderen in verschillende provincies veroorzaakte.

De slachtoffertjes leden aan vermoeidheid, onregelmatige hartslag, duizeligheid en bewustzijnsverlies.  Overmatige consumptie van dergelijke worst kan zelfs dodelijk zijn, zo verklaarde khun Withit Saritdeechaikul, de plv. secretaris-generaal van de FDA.

De gezondheidsinspectie van Nongprue bezocht na de inval  in de vleesfabriek de Rattanakorn-markt aan de Thepprasit Road in Jomtien. Ze vonden daar illegaal geproduceerde worst met een hoog nitraatgehalte aan.

Hij zei dat de worst meer dan 2.300 milligram nitriet per kilogram bevatte, terwijl de veilige limiet 80 mg was.

Khun Wanchai zei dat er geen onbetrouwbare worsten werden gevonden op de markt in Pattaya, hoewel anderen geen FDA-certificaten hadden.  Andere te koop aangeboden producten hadden onduidelijke productiebronnen en geen houdbaarheidsdatum.

Verkopers kregen de opdracht om alle niet-conforme voorraad uit hun schappen te verwijderen en beloofde méér willekeurige controles.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!