Het CCSA overweegt om bij volgende vergadering meer Covid19 beperkingen versoepelen

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,zal overwegen om de beperkingen verder te versoepelen ondanks het stijgende aantal Covid-19-gevallen, zo maakte de regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana zojuist bekend.

Khun Thanakorn vertelde dat het CCSA naar verwachting de maatregelen voor het beheersen van de verspreiding van het SARS-CoV 2-virus zal herzien en waarschijnlijk de beperkingen zal versoepelen, zodat alle bedrijven kunnen doen waarvoor ze opgericht zijn en mensen hun normale leven zo veel mogelijk kunnen hervatten.

De herziening van de maatregelen wordt verwacht tijdens de volgende vergadering van de CCSA, zei hij.

De woordvoerder zei dat premier Prayut Chan-o-cha alle betrokken overheidsinstanties heeft opgedragen de Covid1 situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat het aantal nieuwe dagelijkse gevallen de 10.000 heeft gepasseerd.

Maar het ministerie van Volksgezondheid heeft de premier verzekerd dat hoewel de Omicron-variant zich veel sneller kan verspreiden dan de vorige Delta-stam, de nieuwe stam géén ernstige ziektesveroorzaakte en het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig zieke patiënten niet veel was toegenomen.

Het ministerie heeft de premier verzekerd dat het volksgezondheidssysteem het aantal ernstig zieke patiënten aankan om meer dodelijke slachtoffers te voorkomen, terwijl mensen met een asymptomatische ziekte of milde aandoeningen het thuisisolatieprogramma kunnen volgen, zei hij.

Aangezien hem is verzekerd dat de situatie onder controle is, heeft Prayut alle instanties de opdracht gegeven om aan de mensen uit te leggen dat ze veilig kunnen leven met het Covid19 virus als ze de beschermingsmaatregelen maar strikt naleven, zo voegde de woordvoerder eraan toe.

Vandaag meldde het ministerie van Volksgezondheid dat Thailand de afgelopen 24 uur 10.470 nieuwe gevallen van Covid-19 had geregistreerd, 10.304 lokale infecties en 166 geïmporteerde gevallen. In de afgelopen 24 uur stierven 12 mensen aan het virus.

 Sinds 1 januari 2022 zijn tot nu toe 284.036 mensen besmet in de vierde golf.

Tot dusver zijn in totaal 118 miljoen doses Covid-19-vaccins toegediend, waaronder 52 miljoen doses eerste prikken, 48 miljoen doses tweede prikken, 15,44 miljoen doses derde prikken en 1,15 miljoen doses vierde prikken.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!