Familiedrama in Kanchanaburi, 3 zussen vermist in de Kanchanaburi-rivier

KANCHANABURI: Drie zusjes behorende tot de Mon-stam worden sinds gisteravond vermist in de Kwai Noi-rivier in het Sai Yok-district nadat zij en een buurman probeerden hun jongste zus van 7 jaar oud, te helpen die woensdagavond verdronk in de sterke stroming.  De jongste zus en de buurman werden naar de kust getrokken.

De duikers en reddingswerkers zijn gisteravond gelijk begonnen met het zoeken naar de vermiste zussen.  Vandaag was er nog geen spoor van hen gevonden.

Khun Yuenyong Pannarong, de kamnan van tambon Sai Yok, zei vandaag dat de vermiste mensen de tweelingzussen Jamphee en Jampha van 18 jaar en Nan van 15 waren, ze waren allemaal directe familie van elkaar.

Volgens de kamnan gingen zeven mensen zwemmen in de Kwai Noi-rivier in het dorp Dao Dueng – vier zussen en drie andere familieleden.  Allen behoorde tot de  etnische Mon stam, die in het dorp Kaeng Jor in Tambon Sai Yok woonden.

Tijdens het spelen in het water ging de jongste zus kopje onder.  De drie broers en zussen renden het water in om te helpen, maar de stroming was te sterk en doordat de Vachiralongkorn-dam op dat moment water aan het afvoeren was.

Terwijl de drie meisjes hun jongste zus probeerden te helpen, droeg een buurvrouw, geïdentificeerd als Khun Ya, haar dochter langs de rivieroever.  Ze zette haar dochter neer en sprong in de rivier om te helpen.  Al snel kreeg ze gezelschap van haar man.  Hij slaagde erin zijn vrouw en de zevenjarige naar de kust te trekken, maar de drie zussen door de sterke stroming weggevaagd.

Khun Ya raakte bewusteloos en werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gestuurd voordat ze werd overgebracht naar het Paholpolpayuhasena-ziekenhuis.

Bij het vertalen van deze reportage waren de drie broers en zussen nog niet gevonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Stichting Pitakkarn 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!