Twee mannen aangehouden inzake de  dodelijke bomaanslag in Pattani

PATTANI:- Het Thaise leger heeft twee Thaise mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag van woensdag in het Mayo-district waarbij een ranger om het leven kwam en drie anderen gewond raakten.

De aanhouding van de twee mannen werd vanavond bekendgemaakt door het Network of Affected People from Emergency Law (JASAD).

Volgens het netwerk arriveerden paramilitaire rangers en politie afgelopen woensdag rond het middaguur met vier pick-uptrucks en omsingelden ze een gebied in Tambon Sakam in het Mayo-district.

Ze hielde twee mannen aan  voor verhoor, de 33-jarige Khun Ibrohim Ma, een medewerker van de tambon-administratieve organisatie die in het dorp Moo 2 woont, en de 27-jarige Muhammad-khonafi Samae,  een rubbertapper van het dorp Moo 4.

Het arrestatieteam nam van Khun Ibrohim een Samsung telefoon en van Khun Muhammad een iPhone in beslag.

Nadat hun huizen waren doorzocht, werden de twee mannen voor verhoor naar het politiebureau van Mayo gebracht.  Ze werden later overgebracht naar het militaire kamp Ingkhayutthaboriharn in het Nong Chik-district van Pattani, aldus JASAD.

Het netwerk riep betrokkenen op om de twee arrestanten met respect voor hun mensenrechten te behandelen.

Woensdagochtend werd een paramilitaire ranger gedood en drie anderen raakten gewond door een bomexplosie terwijl ze onderweg waren om een ​​waterpomp te repareren in de buurt van hun basis in het Mayo-district.

In eerdere reportages werd er gewag van gemaakt dat er vier rangers door de bom gewond waren geraakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Abdullah Benjakat
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!