Drie Colombianen in Centraal-Thailand gearresteerd op verdenking van seriële inbraken

SAMUT PRAKAN:  Drie Colombiaanse staatsburgers – twee mannen en een vrouw – zijn gearresteerd wegens vermeende inbraken in de provincie Samut Prakan. 

De verdachten, geïdentificeerd als Alexandro Giovan Cuellar Pulido, Henri Yeferson Delgado Bogota en Maricela Cifuentes Hernandez, werden in de provincie Pathum Thani gearresteerd, net toen ze op het punt stonden een nieuwe inbraak te plegen, zo maakte de politie van Samut Prakan gisteren tijdens een persconferentie bekend.

De politie toonde ook gestolen kostbaarheden en voorwerpen die de verdachten bij hun vermeende misdaden hadden gebruikt. Deze omvatten een Toyota sedan met twee valse kentekenplaten, hardware gebruikt voor inbraak, bivakmutsen, 32.700 baht aan bankbiljetten en contant geld in meerdere vreemde valuta.

Kolonel Chotwat Luangwilai, plv. commandant van de politie van Samut Prakan, zei dat de verdachten in de nacht van 29 augustus een huis in een luxe woonwijk hadden ingebroken en later op 2 september nog twee huizen in de provincie hadden ingebroken.

Bij het eerste huis werd een kluis op de tweede verdieping opengebroken. De huiseigenaar meldde dat de gestolen kostbaarheden bankbiljetten ter waarde van in totaal 200.000 baht, 500 Amerikaanse dollars en 50.000 roepies, gouden halskettingen, gouden ringen en diamanten sieraden ter waarde van meer dan 500.000 baht omvatten.

Opnames van beveiligingscamera’s leidden de politie naar het huurhuis van de verdachten in de provincie Chonburi. Maar er werden pas op 6 september arrestaties verricht, toen de verdachten zich in Pathum Thani bevonden.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!