Douaneambtenaren namen 8.000 gesmokkelde durian jonge boompjes aan de Thais-Laos grens beslag

UBON RATCHATHANI:- Bij een grenscontrolepost in de noordoostelijke provincie Ubon Ratchathani werden gisteren achtduizend durian-boompjes ter waarde van 240.000 Baht in beslag genomen terwijl ze over de grens werden vervoerd.

De Durian is één van de 11 Thaise planten die op grond van de Plant Varieties Protection Act niet mogen worden geëxporteerd.

Na een tip hebben het quarantainestation van de Chong Mek-grenscontrolepost en douanebeambten een vrachtwagen onderschept, die klaarstond om de grens naar Laos over te steken, aldus directeur-generaal Rapeepat Chansriwong van het ministerie van Landbouw.

Bij de inspectie van het voertuig vonden de ambtenaren 8.000 jonge boompjes van de populaire Mon Thong durian-variëteit met een waarde van 240.000 Baht.

De vrachtwagenchauffeur werd beschuldigd van het exporteren van een beschermd plantenras zonder toestemming, een overtreding waarop een maximumstraf van drie jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 4.000 baht staat.

De chauffeur is overgedragen aan de politie en de durian-boompjes zijn in beslag genomen en in bewaring gegeven bij de douane.

De 11 beschermde planten die niet mogen worden geëxporteerd, zijn: durian, druif, lychee, kokosnoot, tamarinde, pomelo, longan en ananas, zo vertelde khun Rapeepat van het ministerie van Landbouw.  De functionaris zei dat het smokkelen van de beschermde planten het land uit om elders te worden verbouwd, ernstige gevolgen zou hebben voor de landbouwsector en economie van Thailand.  Hij vroeg degenen die op de hoogte waren van een dergelijke overtreding om een ​​van de quarantainestations van het ministerie van Landbouw in het hele land te informeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!