Het staatstransportbedrijf van Thailand kijkt naar elektrische bussen om hoge brandstofkosten te verlagen

BANGKOK:- Het door de staat gerunde Transport Co Ltd wil meer dan 2 miljard Baht investeren om 368 elektrische bussen te huren in een poging de brandstofkosten met ongeveer 60 procent te verlagen.

De voorzitter van Transport Co Ltd, khun Sanyalux Panwattanalikit, zei dat het bedrijf het technologische instituut Ladkrabang van King Mongkut heeft ingehuurd om de mogelijkheid te onderzoeken om diensten aan te bieden met elektrische bussen.

Ze zei dat uit het onderzoek bleek dat elektrische bussen geschikt zijn voor routes van maximaal 400 kilometer, terwijl dieselbussen nog steeds nodig zijn voor langere routes.

“Daarom moeten we dit probleem analyseren voordat we het in juni voorleggen aan de subcommissie voor strategie en management van het bedrijf, evenals aan de raad van bestuur”, zei ze.

Ze zei verder dat er een mogelijkheid bestaat dat de elektrische bussen worden gebruikt op routes tot 300 kilometer, te beginnen met zes routes.  Op deze routes zullen tot 60 bussen worden gebruikt, voegde ze eraan toe.

“Het gebruik van elektrische bussen zal de bedrijfskosten tot 30 procent helpen verlagen, aangezien de prijs van diesel momenteel hoog is”, zei ze, maar dat het bedrijf dit probleem grondig moet bestuderen, aangezien er oplaadstations langs de routes moeten worden geplaatst.

Ondertussen zei een bron van Transport Co Ltd dat het bedrijf een plan heeft om 368 elektrische bussen voor zeven jaar te huren, met een budget van meer dan 2 miljard baht, de elektrische bussen omvatten 72 minibussen op acht routes en 296 grote bussen op 52 routes.

De bron voegde eraan toe dat nieuwe elektrische bussen zullen worden gebruikt in plaats van oude bussen op populaire routes, zoals Bangkok-Mae Sot en veel routes in het noordoosten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!