De stad Lopburi in Thailand screent toch apen uit bezorgdheid over apenpokken

LOPBURI:- De autoriteiten in Lopburi screenen hun lokale apenpopulaties uit bezorgdheid over de wereldwijde verspreiding van apenpokken.

De stadsinstanties van Lopburi heeft toch het zekere voor het onzekere gekozen En medische controles uitgevoerd bij apen die rond Phra Kan Shrine en Phra Prang Sam Yot leven.  De ambtenaren vingen en steriliseerden ook apen tijdens de controles.

De maatregel was bedoeld om het vertrouwen onder toeristen en inwoners te vergroten na meldingen van gevallen van apenpokken in meer dan 20 landen in het buitenland.

 Thailand heeft begin deze week een centrum voor noodoperaties opgericht om de wereldwijde verspreiding van apenpokken te monitoren en heeft de ziektescreening op Suvarnabhumi Airport en andere toegangspunten aangescherpt.  Tot vandaag zijn er in Thailand geen gevallen van apenpokken gemeld.

De provincie Lopburi is beroemd om zijn grote populatie apen, die een toeristische attractie zijn maar ook overlappen met menselijke bewoning. Méér dan 10.000 apen leven in de buurt van Phra Kan Shrine en Phra Prang Sam Yot, en ondanks sterilisatie-inspanningen neemt het aantal elk jaar toe.

De stadsautoriteiten zijn nu bezorgd dat de angst voor apenpokken toeristen ervan zou kunnen weerhouden terug te keren naar de provincie nu de Covid19 reisbeperkingen zijn opgeheven.

Gisteren werden er wederom gevallen van apenpokken in de VS, Australië, Europa en het Midden-Oosten gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!