De verontrustende trend van wilde olifantenaanvallen baart in Thailand zorgen

THAILAND:- Een recent rapport van het Thaise departement van nationale parken, onthulde een verontrustende trend: sinds 2018 hebben aanvallen in verband met wilde olifanten geresulteerd in de dood van minstens 150 mensen, met meer dan 133 gerapporteerde verwondingen. De Thaise bevolking  wijst met de vingers naar toeristen omdat ze deze aanvallen uitlokten.

Het rapport benadrukt dat olifanten chaos op de wegen hebben veroorzaakt, toeristische gebieden zijn binnengedrongen en zelfs huizen zijn binnengevallen, waardoor Thailand de nummer één van de wereld is geworden voor olifantengerelateerde incidenten. Veel slachtoffers waren toeristen in de zuidelijke regio. De frequentie van deze ontmoetingen is in de loop van de tijd enorm toegenomen, wat de toenemende problemen van Thailand met wilde olifanten weerspiegelt.

Naast gewelddadige confrontaties met mensen is ook waargenomen dat olifanten met hun grote kuddes hele wegen blokkeren, voertuigen verpletteren en weerloze mensen bedreigen voordat ze aanvallen lanceren.

Bij een opmerkelijk incident slenterden vijftig olifanten terloops over een snelweg in Chachoengsao, waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Eén automobilist ervoer echter uit de eerste hand angst toen een stierolifant van zeven ton besloot het zich gemakkelijk te maken door in zijn auto plaats te nemen. De 34-jarige olifant, beter bekend als Duea, kwispelde nonchalant met zijn staart voordat hij op het voertuig in Khao Yai National Park ging liggen.

Volgens lokale rapporten ervaren provincies als Nakhon Ratchasima, Phang Nga en Hua Hin een toename van conflicten tussen mens en olifant. Incidenten zijn zo gewoon geworden dat bewoners hun toevlucht nemen tot het bewapenen van pingpong-‘bommen’ om de dieren af ​​te schrikken.

Thailand herbergt veel olifanten die werkzaam zijn in de sectoren toerisme en houtkap, terwijl vele anderen zich beperken tot dierentuinen en circusachtige parken zoals de tuinen van Nong Nooch.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!