Politie Pattaya laat zich in Jomtien zien en neemt honderden flessen kratomthee in beslag 

PATTAYA:- Een speciale politie-eenheid heeft een inval uitgevoerd tegen de illegale handel in kratomthee in Jomtien. De operatie vond plaats in het afgelopen weekend op Jomtien Beach plaats waar verschillende dealers die Kratom in flessen aan jongeren verkochten, werden opgepakt.

Tijdens de nachtelijke patrouille langs de boulevard arresteerden de autoriteiten in totaal vier handelaren die kratomthee, vermengd met smaakversterkende siroop, in plastic flessen verkochten voor een prijs van 80 tot 100 baht per fles. De politie heeft ongeveer 80 flessen van deze drank in beslag genomen.

Daaropvolgende inspectie van een plaatselijke winkel resulteerde in de verdere inbeslagname van 180 flessen gekoelde kratomthee die voor verkoop beschikbaar waren. In totaal werden vijf verkopers gearresteerd en werden ruim 260 flessen van de drank in beslag genomen.

Volgens de politie zijn deze maatregelen in lijn met de richtlijnen van het Thaise Ministerie van Binnenlandse Zaken en de gouverneur van de provincie Chonburi, naar aanleiding van klachten van bezorgde ouders over de gemakkelijke beschikbaarheid van Kratom-thee onder jongeren. 

De autoriteiten benadrukken dat elke handel in kratomthee, zelfs zonder toevoegingen, illegaal is en streng zal worden bestraft om consumptie onder jongeren te voorkomen.

Hoewel kratom sinds 2022 voor persoonlijk gebruik in Thailand is gedecriminaliseerd, is voor de verkoop van kratom in andere vormen, zoals sap, thee en eetwaren, een vergunning vereist, die moeilijk te verkrijgen is en goedkeuring vereist van de Thaise warenwet oftewel de FDA (Food and Drug Administration).

Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!