De nieuwe minister van volksgezondheid in Thailand wilt het cannabis gebruik niet direct criminaliseren

THAILAND:- De nieuw benoemde minister van Volksgezondheid, Khun Somsak Thepsuthin zegt dat hij eerst naar de mening van mensen wilt luisteren voordat hij een definitieve beslissing neemt over de toekomst van cannabis.

Tijdens zijn eerste officiële werkdag bij het Ministerie van Volksgezondheid liet Khun Somsak weten dat de definitieve beslissing nog niet was genomen over de vraag of Thailand door zouden gaan met de plannen om cannabis onder een nieuwe wet te recriminaliseren. Hij zei dat het erg belangrijk was om de mening van mensen te krijgen over of het weer op de lijst van gecontroleerde verdovende middelen moet worden geplaatst.

De voorganger van Somsak, dr. Cholnan Srikaew, had aangedrongen op strenge wetgeving om het recreatieve gebruik van cannabis, dat sinds de decriminalisering in juni 2022 enorm is gestegen, te beteugelen. Hij had een wetsvoorstel opgesteld waarin ook duidelijk de goedgekeurde medicinale toepassingen van de plant zouden worden beschreven. welke vormen van consumptie verboden zouden worden.

Voorstanders van liberalisering zeiden dat een dergelijke stap duizenden cannabiswinkels en boerderijen failliet zou kunnen laten gaan en de inspanningen om cannabis als economisch gewas te promoten zou kunnen tegenhouden. 

“We moeten een goede oplossing vinden, die niet lang zal duren. Maar daarvoor hoeven we niet naar een fase van openbare hoorzittingen te gaan”, zei hij zonder er verder op in te gaan.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!