De verkopers van apenvoedsel op de Khao Sam Muk berg smeken toeristen om niet bezorgd te zijn over apenpokken nu de verkoop daalt

CHONBURI:- De verkopers van apenvoedsel op de Khao Sam Muk-berg hebben toeristen gesmeekt om zich géén zorgen te maken over apenpokken, aangezien hun verkoop volgens hen met bijna 90 procent is gedaald. 

De lokale media mêlee. een saaie dode sfeer op de Khao Sam Muk-berg in het Saensuk-subdistrict in de provincie Chonburi, vermoedelijk vanwege de angst voor apenpokken waarvan sommigen dachten dat ze zich hadden verspreid van de apen die de berg bewonen, ondanks het feit dat de voorlichtingsdienst van Chonburi géén gevallen van apenpokkeninfectie in Thailand heeft gemeld en dat gevallen van apenpokken die in andere landen zijn gemeld, niet afkomstig lijken te zijn van echte apen.

Een lokale verkoopster van apenvoer op Khao Sam Muk berg vertelde tegen de lokale media dat berg meestal een van de belangrijkste toeristische attracties was voor toeristen om de apen te voeren na een bezoek aan Bang Saen Beach. Maar blijven fe meeste toeristen weg, vermoedelijk vanwege de angst voor apenpokken, zo zei de verkoopster. Ze smeekte toeristen om terug te komen en zich geen zorgen te maken over de ziekte, omdat haar omzet vorige week met bijna 90 procent was gedaald. Ze herinnerde het publiek eraan dat er geen enkel geval van apenpokken rechtstreeks in Thailand was aangetroffen.

“Maak je alsjeblieft geen zorgen over de ziekte, want er zijn nog geen besmettingsmeldingen. De apen op Khao Sam Muk zijn klein, vriendelijk en ziektevrij”, aldus de verkoopster, Ze vroeg ook de relevante autoriteiten om mensen voor te lichten over de ziekte om hun twijfels weg te nemen, omdat de apen zonder de toeristen zouden kunnen verhongeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!