De stad Chiang Mai krijgt grote upgrades in het verkeer en openbaar vervoer, met o.a. een nieuwe ringweg en nieuw spoorwegsysteem

CHIANG MAI:- De vice- minister van Transport, Khun  Surapong Piyachote was afgelopen weekend in Chiang Mai om de plannen van het ministerie te bespreken om de efficiëntie van de transportsystemen van de noordelijke provincie te verbeteren. 

De minister zei dat het maximaliseren van de efficiëntie van het transportsysteem van de provincie cruciaal is voor de economie van de stad, vooral voor het toerisme. Khun Surapong zei dat de plannen ook worden uitgevoerd met het welzijn en de identiteit van de lokale bevolking in gedachten.

Het eerste deel is de wegenontwikkeling, die een plan omvat voor de eerste ringweg van Chiang Mai, een 18 kilometer lange doorgaande weg die snelweg nr. 11 verbindt met snelweg nr. 1141, en de derde ringweg van Chiang Mai, een weg van 53 km. gelegen aan snelweg nr. 121. 

Het wegenproject omvat ook de ontwikkeling van het derde kruispunt van de Chiang Mai-ringweg en omzeilt het Mae Rim-district en het Thon Pao-gebied. Dit deel van het plan ondergaat nu een schatting van de onteigeningskosten, zei de heer Surapong. 

Het tweede deel omvat een Masterplan voor openbaar vervoer van Chiang Mai, bestaande uit de hoofdspoorweg- en feederbussystemen. 

Het spoorwegsysteem is verdeeld in drie hoofdlijnen: een rode lijn van 12,5 km (12 stations), een blauwe lijn van 10,5 km (13 stations) en een groene lijn van 12 km (10 stations). 

Ondertussen zal het feederbussysteem naar verwachting 89 kilometer afleggen op zeven hoofdroutes en 85 kilometer op zeven extra routes. 

Het plan omvat ook de bouw van een lightrail-transittreinproject tussen het Nakhon Ping-ziekenhuis en het kruispunt Mae Hia Saman Samakkee en een hogesnelheidstreinsysteem van de provincie naar Bangkok, waarbij laatstgenoemde een Thais-Japans partnerschapsproject is. 

Khun Surapong heeft het snelweg departement gevraagd een begroting voor het algemene plan goed te keuren en met een driejarenplan te komen om de verkeersproblemen op te lossen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!