De Skywalk van Chiang Rai per direct gesloten, nadat er barsten in het glas ontstonden 

CHIANG RAI:-  Als U van plan was om deze week op de Skywalk in Chiang Rai in Noord-Thailand van het uitzicht te genieten, krab u dan eens flink achter de oren, want de toeristische attractie is per direct gesloten voor reparatie nadat er gisteren een glazen bodemplaat verbrijzelde.

Toeristen die op de 145 meter skywalks stonden, schrokken zich een hoedje toen er een luide knal klonk vanaf de “Three Lands Skywalk”.  Een glaslaag in een ruit van de westvleugel – ongeveer 2,5 bij 2 meter groot – was totaal verbrijzeld.

Ambtenaren bevestigden dat er geen schade was aan de hoofdstructuur van de 32 miljoen baht kostende skywalk, maar uit voorzorg verhinderden ze dat toeristen het glas beklommen.  Elk paneel bestaat uit drie lagen glas en de andere twee lagen van het paneel waren onbeschadigd, zeiden ambtenaren.  Om te bewijzen dat het gebroken glas geen gevaar opleverde, gaven de media foto’s vrij van vijf mensen die voorzichtig op de gebroken ruit stonden.  

Ambtenaren haastte zich door te beweren dat ze videobeelden hadden bekeken en enkele toeristen op de plaat zagen springen en voorwerpen op het glas lieten vallen, wat volgens hen de oorzaak was van het gebroken glas.

Toen de ​“Three Lands Skywalk” in oktober vorig jaar werd geopend, konden de toeristen genieten van een magnifiek uitzicht op de Gouden Driehoek (de drielandenpunt tussen Thailand, Laos en Myanmar).  Nu is de Mekong-rivier, 400 meter verderop, nauwelijks te zien door de waas van PM2.5-stof die de regio verstikt.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!