Thailand’s dieselprijs zakt komende vrijdag naar 33 baht per liter 

BANGKOK:- Het Uitvoerend Comité van het Brandstoffonds heeft laten weten dat het besloten heeft om de prijs van diesel aan de pomp met ingang van 7 april met nog eens 50 satang per liter te verlagen. Deze vierde prijsverlaging brengt de totale prijsverlaging sinds februari op 2 baht en de prijs van diesel aan de pomp daalt van 33,50 baht/liter naar 33 baht/liter, aldus khun Wisak Pattanasak, directeur van het bureau van het oliefonds.  

Hij schreef de beslissing van de commissie toe aan de gemiddelde groothandelskosten van diesel in maart, die $ 98,92 per vat bedroegen, een daling van $ 4,69 ten opzichte van februari.

De gemiddelde bijdrage van olieproductiebedrijven aan het fonds in maart was 5 baht/liter, zei hij, eraan toevoegend dat de cumulatieve verliezen van het fonds als gevolg van het subsidieprogramma dat bedoeld was om de impact op consumenten op te vangen, opliepen tot 91,8 tot en met april 2 miljard baht. waarvan 45 miljard baht verliezen zijn van de oliesubsidie ​​en 46,8 miljard baht van de LPG-subsidie.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!