De prijs van rozen is gisteren in aanvang van Valentijnsdag in Thailand verdubbeld 

THAILAND:- De bloemenwinkels in Thailand namen op de vooravond van Valentijnsdag bestellingen voor boeketten aan, ondanks de verdubbeling van de rozenprijzen op jaarbasis.  De stijging van de rozenprijzen was mede het gevolg van verminderde aanvoer door het koude weer in het noorden.  

Klanten bestelden rozen tegen prijzen variërend van 500 tot 3.000 baht per boeket om op Valentijnsdag aan hun dierbaren te geven.

In het Phob Phra-district van Tak, een belangrijk teeltgebied voor kwaliteitsrozen, mochten de telers zich na drie jaar weer in de handen wrijven na het ontvangen van een groot aantal bestellingen om premiumrozen te verkopen aan klanten in het hele land.  Rozen van goede kwaliteit kosten 8-9 baht per stuk en de prijzen fluctueren dagelijks.

Khun Taweesab Poonwasinmongkol, een rozenkweker in het Phob Phra-district, zei dat het rozenareaal in het district is teruggebracht van 5.000 rai (ongeveer 2.000 acres) tot meer dan 1.000 rai (ongeveer 400 acres) naarmate boeren groeiden tijdens de Covid19 pandemie. om gewassen en fruitbomen te verbouwen.  

Ook het aantal rozenkwekers is gedaald van zo’n 3.000 naar 1.500.  Dit jaar zijn de productiekosten verhoogd om verliezen door ongedierte en weersschommelingen te voorkomen.  De verkoop is echter aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de afgelopen drie jaar. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA

Eén gedachte over “De prijs van rozen is gisteren in aanvang van Valentijnsdag in Thailand verdubbeld ”

  1. Ik zeg het al decennia lang en niet 1 relatie was het met me eens, maar heel dat valentijn gedoe draait alleen om commercie….$$$$$$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!