Vanaf mei worden er lagere elektriciteitstarieven in Thailand berekend

BANGKOK:- De Elektriciteitsrekeningen voor particuliere en zakelijke klanten zullen na de tweede aanpassing van het brandstoftarief (Ft) van dit jaar in mei gaan dalen, zo verklaarde Khun Kulit Sombatsiri, secretaris bij het Ministerie van Energie.

Khun Kulit sprak na een bijeenkomst van de National Energy Policy Council (NEPC), die voorspelt dat het elektriciteitsverbruik in april een piek zal bereiken en in mei zal dalen.

Voor dezelfde periode werd ook een daling van de geïmporteerde prijzen voor vloeibaar petroleumgas (LPG) voorspeld, waardoor het land het dieselverbruik voor stroomopwekking kon verminderen en vervangen door goedkopere LPG.

“Deze omstandigheden zouden de Energy Regulatory Commission [ERC] ertoe kunnen brengen om te overwegen de Ft voor de tweede aanpassingsperiode van het jaar te verlagen”, zei Kulit, eraan toevoegend dat de ERC hetzelfde tarief van minder dan 5 baht in rekening brengt voor zowel huishoudens als baht-bedrijven. opbrengst.

Momenteel is het tarief voor huishoudens 4,72 baht per eenheid, terwijl bedrijven 5,33 baht per eenheid moeten betalen.

Het Ft heeft tot doel de huishoudelijke klanten die minder energie verbruiken dan bedrijven te helpen door aardgas uit de Golf van Thailand te gebruiken om elektriciteit op te wekken voor deze groep, wat resulteert in een lagere elektriciteitsrekening.

De secretaris-generaal van het ERC, Khun Khomkrit Tantrawanich voegde eraan toe dat de commissie de Ft zal aanpassen op basis van drie belangrijke factoren: de prijs van geïmporteerde brandstof, de wisselkoers en de hoeveelheid aardgas die uit de Golf van Thailand stroomt. De ERC evalueert de Ft elke vier maanden — in januari, mei en september.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!