De familie van slachtoffers van het bloedbad komen elk in aanmerking komen voor maximaal 110.000 Baht

BANGKOK:- Het ministerie van Justitie zal tot 110.000 baht vergoeden voor elk van de 38 slachtoffers van het bloedbad van donderdag in Nong Bua Lamphu. De Minister van Justitie, khun Somsak Thepsuthin heeft zijn ambtenaren van het ministerie van Justitie van de provincie Noordoost opgedragen om de families van de slachtoffers te bezoeken. 

Het bloedbad door een voormalige politieagent eiste eerder op donderdag 38 levens, waaronder 24 kinderen in de crèche in het district Na Klang. Het eindigde toen de schutter het pistool op zichzelf richtte nadat hij zijn vrouw en zoon bij hen thuis had vermoord. 

Volgens de Crime Victims Compensation Act komen families van de slachtoffers van het bloedbad in aanmerking voor een schadevergoeding van maximaal 110.000 baht elk, zei Somsak. Dit bedrag omvat 50.000 baht voor overlijden, 20.000 baht voor begrafeniskosten en 40.000 baht voor verlies van gezinsinkomen. De gewonden bij de aanslag hebben recht op een vergoeding van maximaal 40.000 baht voor medische behandeling en tot 20.000 baht voor mentale en fysieke revalidatiekosten. 

Ze zullen ook een vergoeding ontvangen voor gederfde inkomsten tegen het lokale dagelijkse minimumloon van 315 baht, evenals tot 50.000 baht voor andere schade. Somsak zei dat hij ambtenaren had opgedragen de vergoeding zo snel mogelijk goed te keuren en uit te betalen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!