De Europese Unie prijst Thailand’s inspanningen voor de rechten van migrerende werknemers

BANGKOK:- Hoewel Thailand bekend staat om zijn stranden, bergen en glimlachen, heeft het land niet bepaald de beste reputatie als het gaat om arbeidsrechten.  Eerder deze week verhoogde Thailand het minimumdagloon naar 650 baht per dag (niet bevestigd). Iedereen die hier woont, weet dat zelfs het nieuwe loon absurd laag is en niet genoeg om één comfortabel leven er op na te houden. 

Ondertussen staat Thailand er ook om bekend lange uren en slechte arbeidsomstandigheden voor arbeiders te hebben.  Maar zou er een sprankje hoop kunnen komen voor de rechten van migrerende werknemers in Thailand?

Gisteren zei het plv. hoofd van de delegatie van de Europese Unie in de Thaise missie dat de Thaise visindustrie ernaar streeft het leven van migrerende werknemers in de sector te verbeteren.  In een recent rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie staat dat de Thaise Tonijn Industrie Vereniging en de Thaise Bevroren Voedsel Vereniging zich houden aan het Good Labour Practice-programma om het leven van migrerende werknemers te verbeteren en hen te ondersteunen via welzijnscomités.

Het programma is een initiatief van de ILO en andere instanties om ervoor te zorgen dat de visindustrie in overeenstemming blijft met internationale arbeidsnormen en Thaise regelgeving.

Het rapport zei ook dat de verenigingen werkgerelateerde vergoedingen dekken om de financiële last van migrerende werknemers te verlichten.

Het rapport beval echter aan dat fabrieken borstvoedingsruimten inrichten en taken toewijzen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen.  De permanente secretaris van het Thaise ministerie van Arbeid, Boonchob Suttamanuswong, zei dat het ministerie zal samenwerken met de ILO en andere netwerken om goede arbeidspraktijken in de Thaise visindustrie en anderen te verbeteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!