2  Thaise monniken breken hun gelofte en gaan met elkaar op de vuist

NONTHABURI:- De boeddhistische gelofte om af te zien van geweld ging even verloren bij de ene monnik die een andere monnik in elkaar sloeg omdat deze te dicht bij hem stond.

Het incident vond deze week plaats voor de Bang Yai City Market toen deze beminde gelovigen ruzie kregen over welke monnik moest blijven en welke monnik moest vertrekken.  Blijkbaar bestaat er een ongeschreven wet dat 2 monniken niet dicht bij elkaar mogen staan ​​en bloemen, voedsel of geld krijgen.  Dit komt omdat 1 monnik meer offers krijgt als hij alleen staat, 2 monniken samen betekent dat de offers worden gedeeld.

De ruzie, tussen de 2 doorgaans vredelievende monniken, werd heviger, waardoor de 60-jarige Pisut de 83-jarige Luang Phor Lamai met een steen op het hoofd zou slaan.

Phra Luang Phor Lamai, afkomstig uit een tempel in Nonthaburi, een provincie in de buurt van Bangkok, liep verwondingen op aan het hoofd en tussen zijn ogen. “Hij was sterker dan ik en greep een steen in de buurt om hem op zijn hoofd te slaan.  Hij is toen weggelopen.”

Er wordt aangenomen dat Pisut vanuit de centrale provincie Saraburi was gereisd en tijdelijk in een tempel in het Bang Khen-district van Bangkok verbleef.

Politiebeambte Jakkrit Doron, van het politiebureau van Bang Yai in Nonthaburi, zegt dat ze het slachtoffer verder zullen ondervragen nadat hij hersteld is van zijn verwondingen.  Jakkrit voegde toe dat de vermeende aanvaller zich nog niet heeft overgegeven aan de politie, maar zegt dat agenten van plan zijn de tempel waar hij woonde te bezoeken voor verder onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Matichon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!