In Khon Kaen zijn meer  dan 100 mensen in het ziekenhuis opgenomen na consumptie van cannabis

KHON KAEN:- Meer dan 100 mensen in Khon Kaen zijn in het ziekenhuis opgenomen met vermoedelijke cannabisallergieën of een overdosis sinds acht dagen geleden delen van de plant in Thailand werd gelegaliseerd.

De provinciale gezondheidsdienst in de noordoostelijke provincie heeft gereageerd door een campagne uit te rollen over verantwoord gebruik van cannabis.

Khun Cherdchai Ariyanuchitkul, werkzaam als apotheker bij de gezondheidsdienst zei dat de behandeling met cannabis alleen mag plaatsvinden onder toezicht van medisch personeel.

Khun Cherdchai Ariyanuchitkul, apotheker

Hij waarschuwde dat mensen ook zijn geadviseerd om recreatief gebruik van de drug te vermijden, omdat dit kan resulteren in een boete, gevangenisstraf of beide op grond van de Public Health Act.

Het recreatief gebruiken van cannabis in het openbaar is nog steeds illegaal.

Overheids- en privéziekenhuizen in Khon Kaen zullen spandoeken maken met informatie over de risico’s en voordelen van cannabis, voegde hij eraan toe.

Cherdchai zei dat de meer dan 100 mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen last hadden van bijwerkingen van cannabis die ze rookten of consumeerden in voedsel of dranken.

Hij voegde eraan toe dat de meeste patiënten slechts milde symptomen ontwikkelden, hoewel één van hen psychische problemen kreeg na het roken van het medicijn.

Deze week hebben 21.432 mensen in Khon Kaen zich geregistreerd om cannabis te kweken: 15.498 thuis, 1.326 voor medisch gebruik, 642 voor commercieel gebruik en zes voor onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

4 gedachten aan “In Khon Kaen zijn meer  dan 100 mensen in het ziekenhuis opgenomen na consumptie van cannabis”

  1. Mijn vriendin van mijn vrouw in Khon Kaen zei mix het met TOM YAM dat is lekker, ik heb der al gewaarschuwd en dit bericht laten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!