De eerste lichting van 38 Thaise evacués uit Oekraïne in Thailand gearriveerd 

SAMUT PRAKAN:- De eerste lichting van 38 Thaise evacués uit Oekraïne landde gisteren op Suvarnabhumi Airport met vlucht Thai Airways TG923 via Boekarest in Roemenië.

De evacués kregen antigeentests voor Covid-19 voordat ze werden geïsoleerd in het Bamrasnaradura Instituut voor Infectieziekten in afwachting van hun testresultaten.  Ze zullen later in quarantaine worden geplaatst op de marinebasis Sattahip van de Koninklijke Thaise Marine

Khun Kittipong Kittikachorn, de algemeen directeur van AOT voor Suvarnabhumi Airport, zei dat de luchthaven klaar was om samen te werken met gerelateerde instanties om Thaise evacués te vergemakkelijken die terugkeren uit Oekraïne in overeenstemming met de preventiemaatregelen tegen Covid-19.

Eerder zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat tot dusver 142 Thaise evacués waren vertrokken uit Oekraïne, daarbij verwijzend naar de Koninklijke Thaise Ambassade in Warschau, Polen.

Het ministerie voegde eraan toe dat de tweede lichting van 58 Thaise evacués met de vlucht EK384 van Emirates Airlines vanuit Warschau zou aankomen.

Premier Prayut Chan-o-cha drong er bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en aanverwante instanties op aan om de evacuatie van Thais uit het door oorlog verscheurde Europese land te versnellen.

De Thaise premier houdt het conflict tussen Rusland en Oekraïne nauwlettend in de gaten en vertelde dat hij bezorgd was om de veiligheid van zowel de Thaise evacués als de functionarissen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!