102-jarige atleet breekt 100m-record hardrennen in Thailand

BANGKOK:- De 102-jarige Sawang Janpram, de oudste hardrenner in Thailand, heeft een nieuw record gevestigd voor zijn leeftijdsgroep door een sprint van de 100 meter in 27,08 seconden te voltooien.

Khun Sawang heeft vier keer deelgenomen aan de jaarlijkse Thailand Master Athletes Championships, met name in de 100 meter sprint, speerwerpen en discuswerpen.

Deze week won hij tijdens de 26e editie van het kampioenschap in de zuidwestelijke provincie Samut Songkhram alle gouden medailles in de categorie 100-105 jaar, aangezien hij alle rivalen in die leeftijdscategorie heeft overleefd.

De dagelijkse routine van khun Sawang omvat dagelijkse wandelingen met zijn 70-jarige dochter, Siripan, en eenvoudige huishoudelijke taken zoals het opruimen van gevallen bladeren in hun tuin.

De honderdjarige voerde dit echter op voor de wedstrijden en trainde een week lang twee keer per dag in een plaatselijk stadion met zijn dochter.

Khun Usain Bolt, die het enige huidige wereldrecord heeft, liep het in 9,58 seconden in 2009.

Khun Viwat Vigrantanoros, president van Asia Masters Athletics, zei dat naarmate de Thaise samenleving ouder wordt, het aantal deelnemers in de seniorencategorie is gegroeid.

Toen de Thailand Master Athletes Championships in 1996 begonnen, waren er slechts ongeveer 300 deelnemers.  Tegenwoordig zijn er meer dan 2.000 – hun leeftijden variëren van 35 tot 102 jaar.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  National News Bureau 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: National News Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!