Noordoost-Thailand heeft te maken met zeer zware gevaarlijke stortbuiten waarbij de bliksem 6 koeien dode

NOORDOOST-THAILAND:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke kreeg zojuist het bericht binnen dat veel gebieden in de Isaan extreme weersomstandigheden ervaren, waaronder stormen, stortregens, donder en bliksem.

Zes koeien werden in Ban Non-Sang in de provincie Nong Bua Lam Phu, door bliksem getroffen tijdens de zware regen, de kadavers lagen naast elkaar in het rijstveld.

Khun Thongwan Jitchoti, het hoofd van de Non-Sang Subdistrict Administratieve Organisatie, zei dat de aanblik erbarmelijk was na onderzoek in het gebied. Alle koeien waren eigendom van de 75-jarige khun Suban Tuna, een inwoner van Non-Sang subdistrict.

Khun Suban en zijn familie waren verdrietig toen ze de dode koeien zagen, want alle koeien waren volwassen en als hij de koeien zou verkopen, zou hij in totaal 200.000 baht kunnen beuren.

Thongwan voegde eraan toe dat hij medelijden had met de lokale bevolking, aangezien de regels van de overheid niet toestaan ​​dat ze worden ondersteund met geld van deze bliksemschade.

Hij heeft nu persoonlijk zijn portemonnee getrokken door 3 koeienkarkassen te kopen voor 10.000 baht per stuk, in totaal 30.000 baht al was het maar om khun Suban te helpen.

Khun Suban zou de rest van de koeienkarkassen onder zijn familieleden en de lokale bevolking gaan verdelen.

Twee dagen terug beschadigde een zomerstorm in de provincie Mukdahan meer dan 20 huizen in het subdistrict Chanot en het subdistrict Bang Sai Noi van het district Wan Yai.

Diezelfde nacht werd een enorme tak door de storm aan beide kanten van de weg in de provincie Chaiyaphum gegooid, waardoor de weg voor voertuigen werd geblokkeerd.

Twee auto’s zonken in een weg in aanbouw.

Godzijdank 🙏 raakte niemand daarbij gewond.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!