Chiang Mai Airport zal vanaf november 24 uur per etmaal toeristen verwelkomen

CHIANG MAI:- Deze week informeerde khun Ronakorn Chlermsanyakorn, de directeur van de luchthaven van Chiang Mai, het publiek over de verruimde openingstijden voor de internationale luchthaven van Chiang Mai. Per 1 november zal de luchthaven de klok rond operationeel zijn.

Om echter te associëren met het huidige toerismebeleid van de Thaise regering verzamelt Ronakorn momenteel informatie van relevante functionarissen om tijdelijk een 24-uursoperatie aan te vragen bij de burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, afgekort het CAAT. Het CAAT zal de details in overweging nemen en tegen eind oktober 2023 een goedkeuring afgeven.

Hoewel het toeristische aspecten ten goede zullen komen door een toenemend aantal vluchten van de 24-uursoperatie, zullen exploitanten van de luchthaven van Chiang Mai rekening houden met de lokale bevolking die in de buurt van de faciliteit woont vanwege de geluiden in de nacht. Khun Ronakorn zal met luchtvaartmaatschappijen en relevante functionarissen overleggen om de vluchten op de juiste manier te plannen.

“In het laatste kwartaal van dit jaar, het hoogseizoen in Thailand, zal er een stijging zijn van het aantal internationale vluchten met 30% een groot deel hiervan is te danken aan een visumvrijstellingsprogramma voor Chinese en Kazachse toeristen dat begon op 25 september 2023”, zo besloot khun Ronakorn.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Chiang Mai News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!