De ‘Thaise Ridgeback’, hier een portret van de leeuwhond in het land……..jawel…..van de glimlach!

THAILAND:- Ver weg van de bekende paden en toeristische attracties leeft een hondenras waarvan het unieke karakter en de geschiedenis nauw verbonden is met het Zuidoost-Aziatische land: de Thai Ridgeback. De Thai Ridgeback is een door de FCI erkend hondenras uit Thailand.

Hier een stukje geschiedenis van de Ridgeback in Thailand
Hoewel de beroemdste Ridgeback, de Rhodesian Ridgeback, zijn wortels heeft in Zuid-Afrika, is de Thai Ridgeback een oud en zeldzaam hondenras dat voornamelijk inheems is in Thailand.

Dit hondenras is meer dan 1000 jaar oud en is lange tijd geïsoleerd geweest in de oostelijke provincies van Thailand, waardoor het zijn zuiverheid en unieke kenmerken heeft behouden.

Uniek kenmerk: de kam
Wat de Thai Ridgeback zo speciaal maakt, is zijn kenmerkende ‘rug’ of kam – een haarlijn langs de ruggengraat die in de tegenovergestelde richting groeit. Dit kenmerk, dat ook terug te vinden is bij zijn Afrikaanse familielid, geeft de Thai Ridgeback zijn kenmerkende uiterlijk en naam.

Karakter en temperament
De Thai Ridgeback staat bekend om zijn onafhankelijkheid, intelligentie en loyaliteit. Deze honden zijn alert en kunnen goed in gezinnen integreren, zolang ze maar met respect en geduld worden behandeld.

Hun onafhankelijkheid kan soms worden geïnterpreteerd als koppigheid, maar met de juiste training en socialisatie kunnen ze uitstekende gezelschapshonden zijn.

Gezondheid en zorg
Dankzij het eeuwenlange isolement in Thailand heeft de Thai Ridgeback een robuuste gezondheid en weinig genetische problemen. Ze hebben een korte vacht die weinig verzorging vereist, maar zijn gevoelig voor huidproblemen, vooral in de nattere streken van Thailand.

Ridgebacks in de Thaise cultuur
In Thailand wordt de Ridgeback vaak gebruikt als waakhond. Zijn natuurlijke voorzichtigheid jegens vreemden maakt hem tot een uitstekende bewaker van huis en erf.

Daarnaast zijn er verhalen en legendes die rond deze honden draaien. Sommigen geloven dat de Ridgeback geluk brengt, terwijl anderen hem waarderen vanwege zijn vermogen om op slangen te jagen.

Zijn uniekheid, zowel qua uiterlijk als qua temperament, maakt hem tot een waardevol lid van de hondengemeenschap.

Hoewel hij in Thailand misschien nog steeds een geheime tip is, krijgt deze indrukwekkende hond steeds meer internationale erkenning en bewondering.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!