Bijvrouw van de Thaise koning nu ook alleen op pad en verricht in Noordoost Thailand vrijwilligerswerk

UBON RATCHATHANI :- De Thaise koning Vajiralongkorn heeft zijn bijvrouw Sineenat Bilaskalayani alias “Koi” vrijdag haar eerste solo-optreden toevertrouwd. Ze mocht in Ubon Ratchathani, in het uiterste noordoosten van Thailand, deelnemen aan vrijwilligerswerk.

Dat gebeurde bij het Huai Wang Nong-reservoir in de stad, waar ’Koi’ met honderden in gele hemden en blauwe petten gestoken vrijwilligers de waterkanten schoonmaakten. De actie maakte deel uit van de herdenkingsplechtigheden ter ere van koning Bhumibol, die vier jaar geleden overleed.

Khun Sineenat (35 jaar) heeft zelf een turbulent jaar achter de rug. Vorig jaar juli werd ze gepresenteerd als de officiële tweede gemalin – ’noble consort’ – van de wispelturige Thaise koning die kort daarvoor voor de vierde keer was getrouwd.

Op 21 oktober vorig jaar raakte ze wegens ’ongehoorzaamheid’ bij koninklijk decreet plotseling haar positie en bijbehorende titels kwijt en werd ze gevangen gezet, waarna niets meer van haar werd vernomen. Totdat de koning haar in augustus bleek te hebben vergeven en ze haar opwachting mocht maken in Garmisch-Partenkirchen, waar hij woont.

Vorig weekend kwam ’Koi’ met het koningspaar mee vanuit Europa naar Thailand om aan een aantal plechtigheden, zoals de herdenking van de sterfdag van koning Bhumibol, deel te nemen. Vajiralongkorn en zijn vrouw Suthida zijn deze dagen in de provincie Sakon Nakhon, eveneens in het noordoosten van het land, om onder meer universiteitsdiploma’s uit te reiken. Het is de eerste keer sinds zijn troonsbestijging in 2016 dat Vajiralongkorn buiten Bangkok komt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Royal Word Thailad
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: facebook

Eén gedachte over “Bijvrouw van de Thaise koning nu ook alleen op pad en verricht in Noordoost Thailand vrijwilligerswerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!