Belgische man tijdens het raften op de Taeng-rivier in Noord-Thailand vermist

CHIANG MAI:- Afgelopen zaterdagmiddag werd een zoektocht naar een Belgische man opgezet die tijdens het raften van een opblaasbaar vlot in de Taeng-rivier. De man was met drie vrienden op de ruwe rivier gaan wildwatervaren.

Khun Chainarong Nantasai, het districtshoofd van Mae Taeng, coördineerde de zoekactie met vrijwilligers en duikers op de locatie in tambon Kuedchang terwijl ze op zoek waren naar de 30-jarige Nicholas Hinckxt, een half-Belgisch-Thaise toerist.

De Belg en drie vrienden gingen vrijdag aan boord van een Siam River Adventures-opblaasboot om te gaan raften op de Taeng-rivier.  Ze droegen allemaal reddingsvesten aan boord van de boot van khun Panya Noibutr.

Volgens een voorlopig onderzoek viel de heer Hinckxt van de boot nadat deze rond 14.00 uur een grote rots in een stroomversnelling bij het dorp Mueng Keud had geraakt.  Hij droeg nog steeds zijn reddingsvest, dreef in de rivier maar kon niet terug naar de boot.  

Toen de boot ongeveer 30 meter verwijderd was, werd er een touw in de rivier gegooid, maar hij kon het niet grijpen en verdween later in de sterke stroming.  Zijn reddingsvest en zijn kapotte helm werden ongeveer 2 kilometer van de plaats van het ongeval gevonden.

RIP

De reddingsdienst werkte tot vrijdag tot diep in de nacht, maar werden gehinderd door hevige regen en sterke stroming, afgelopen zaterdag werd de zoektocht hervat, maar helaas ook zonder resultaat.

Gistermiddag kwam het bericht bij de politie binnen dat het lichaam van de heer Hinckxt gevonden was, méér dan 10,5 kilometer van waar hij uit het rubberen vlot geworpen werd. Het stoffelijk overschot zal een autopsie ondergaan, waarna er met zijn familie gecoördineerd zal worden om het lichaam terug te brengen naar de religieuze ceremonie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand  
Bron: bangkokbiznews.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!