Amerikaanse sportschoenenmerk New Balance zegt Thailand vaarwel 

BANGKOK:- Het Amerikaanse sportschoenenmerk New Balance sloot al zijn winkels in Thailand nadat het contract met zijn importeur en distributeur in Thailand, CRC Sports, afliep.

CRC Sports, een retailbedrijf onder de Central Group, werd opgericht op 26 december 1996, met een maatschappelijk kapitaal van 370 miljoen baht.  Het opereerde onder het merk Supersports en bood sportproducten aan.

Volgens het Business Development Departement boekte CRC Sports in 2019 een winst van ongeveer 700 miljoen baht, een daling van 25,68% ten opzichte van 2018. Het bedrijf leed in 2020 ook verlies, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de beslissing om zijn winkels in  Thailand.

Het nieuws over de sluiting van het merk ging viraal in Thailand nadat Channel 3 meldde dat de New Balance-winkel op Central Plaza Rama 9 een bord voor de winkel plaatste met de tekst: 

 “New Balance Rama 9 is open tot 25 april van dit jaar voordat de winkel samen met andere filialen in Thailand definitief wordt gesloten.  

Bedankt, alle klanten, om ons altijd te steunen.”

Veel Thaise fans spraken hun teleurstelling uit over de sluiting en schreven dat ze gek op New Balance schoenen waren omdat hun trainingsschoenen erg licht en comfortabel zijn tijdens het dragen.

Volgens ThaiRath komt New Balance waarschijnlijk weer terug naar Thailand met een nieuwe importeur en distributeur.  Het merk voegde eraan toe dat sommige van zijn sneakers en producten na sluiting van elke winkel nog steeds verkrijgbaar zijn via hun online Supersports-winkel.

Onlangs is de sneaker in vintage-stijl, New Balance 850 populair geworden in Thailand vanwege de populaire Zuid-Koreaanse serie Twenty Five Twenty One.

Veel Thaise beroemdheden en influencers op sociale media volgden de trend om New Balance 850 te dragen, waardoor het steeds populairder werd in Thailand.  De trainers waren uitverkocht in alle Thaise winkels en velen kozen ervoor om ze vooraf te bestellen in Zuid-Korea, Taiwan en Japan.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!