De herstellende groei van het toerisme in Pattaya leidt tot een verkeer’s nachtmerrie van jewelste

PATTAYA:- Terwijl het toerisme in Pattaya zich in een ongelooflijk tempo blijft herstellen, heeft de stad een keerzijde: het ontzettend drukke verkeer.  

Deze maand werden twee belangrijke knelpunten waargenomen: één op Thepprasit Road, dicht bij de theaters Kaan en Colosseum, en een ander op Second Road, dicht bij de kruising met South Road.  

Bovendien hebben gebieden zoals Soi Regional Land in het zuiden van Pattaya te maken met enorme verkeersopstoppingen, vooral tijdens de middag en begin van de avond .  Grote sois die de zogenaamde Dark Side met de beneden stad verbinden, hebben ook te maken met dezelfde problemen.

De gemeente geeft de wegwerk-bedrijven de schuld voor het niet nakomen van contractdata, en deze bedrijven bekritiseren op hun beurt elektriciteits- en waterbedrijven wegens gebrek aan medewerking.  De heropleving van grote touringcars en de groei van U-Tapao Airport dragen hieraan bij, terwijl Beach Road nog steeds openligt zonder voltooiing in zicht. 

Ondanks plannen om het aantal internationale toeristen in Thailand tegen het einde van het decennium te verhogen tot 80 miljoen – met prognoses voor 2023 rond de 20-25 miljoen lijken geen autoriteiten zich zorgen te maken over de gevolgen voor het milieu.  

Met de algemene verkiezingen in het vooruitzicht lijkt geen enkele partij deze kwesties aan te pakken.  Helaas, hoe drukker en vervuilder de stad wordt, hoe kleiner de kans dat internationale bezoekers zullen willen terugkeren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!